Tonfiskomelett
Tänkte först göra tonfiskröran till lunch. När jag hade slängt ihop röran insåg jag att jag ju inte hade något kokt ägg, vilket jag tyckte var synd. Jag tillsatte då ett ägg i röran och tog fram stekpannan, lade ut röran och gjorde en omelett istället! Det blev jättebra, super om man inte orkar/har tid el. lust att koka ägg. Hade i lite mindre creme fraiche än i den vanliga röran. Detta hade jag i idag, åt omeletten till en sallad.
Tonfiskomelett 1 portion
1 1/5-2 msk Creme fraiche
1/2 burk tonfisk i filébitar (75g)
2 kuber Hackad Spenat
1 Ägg
Koncentrerad Citronsaft ("citronsprut")
peppar
(Utelämnade saltet då tonfisken är väldig salt i sig)
Olja till stekning
Rostade Solrosfrön till topping
- Tina den hackade spenaten, släng sedan ihop alla ingredienser utom solrosfröna i en bunke.
- Värm en stekpanna med olja, inte till max, och lägg smeten i 4 små cirklar (det går fortare och är lättare att vända)
- Strö över solrosfröna och ät med en krispig sallad till!
Carolin
