Dinkelkladdkaka
Den här nyttiga kladdkakan gjorde jag idag till mellanmål, den blev jättegod! Jag hade i lite mer kakao än ursprungsreceptet och tycker nästan man kan ha i ännu mera. Hade inte så mycket honung heller så fyllde ut med råsocker. Till denna goda kaka åt jag ena gången grädde och bananskivor till och andra gången keso med vaniljpulver och jordgubbar. Den är godast att äta kall, då kommer smakerna fram ordentligt!
Nyttig Dinkelkladdkaka 1 springform ca 23cm i diameter
1 dl dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
3 ägg
1 dl honung (el. råsocker)
250 g kesella 1% fett
Rivet skal av apelsin
- Blanda ingredienserna till kakan och häll över det i en smörad form beströdd med sesamfrön (Jag hade riven kokos).
- Grädda i 150 grader i ca 30 minuter. Låt kakan svalna. Jag gräddade lite kortare, gillar när det är lite kletigt!
