Fiberhavregrynsplättar
Mellanmålet idag blev den nyttiga dinkelsiktkladdkakan från igår så jag kunde ta en bild och visa hur den ser ut (synd, för det är inte alls gott!).
Ägg är en fantastisk råvara som man kan göra sååå mycket med. Idag blev det slänga-ihop-fiberhavregrynsplättar. Här kommer receptet då jag faktiskt måttade!
Fiberhavregrynsplättar 4 rediga plättar
2 ägg
1/2 dl Dinkelsiktmjöl
1 dl Fiberhavregyn
1/2 dl Mjölk
Kanel
ca 1-2 krm Salt
Olja/Smör till stekning
- Släng ihop alla ingredienser, snåla inte med kanelen!
- Värm en stekpanna med smör el. Olja.
- Häll på en lagom klick med smet, ca 12-15cm i diameter, stek på båda sidor.
- Strö över lite mer kanel på ena sidan (I L-O-V-E Kanel)
Tillbehör: Jag hade en klick keso med frysta jordgubbar, havtor, björnbär, gojibär. Troligen
gott med grädde och sylt! (Men inte lika nyttigt!)
gott med grädde och sylt! (Men inte lika nyttigt!)
Carolin
Eftersnack: Ja älskar även kokos, så nästa gång ska jag slänga i lite sådant i smeten också, säkert supergott med hackade nötter i också. Ha i det du gillar!
