Choklad - Nöt - Frukt - Kakor UPPDATERAT IGEN
Ps. Har ändrat mer i receptet så det blev ännu nyttigare, fast kakaorna är fortfarande lika goda och beroendeframkallande, och det säger jag inte bara utan det är sant! Skriver om receptet i ingredienslistan. Använde bara dinkelfullkornsmjöl istället för hälften dinkelsikt, tog bort 1dl råsocker, lade till 1dl kokos samt hade i mer fiberhavregyn än vanligt havregryn. Det blev inte heller 30-40st utan snarare 84st kakor i normalstorlek! Ds.
Mums! En liten nyttigare variant på "Chocolate chip cookies", som dessutom är jättegoda! Tog recept härifrån; http://www.alltommat.se/recept/Chocolate-chip-cookies-346 , och gjorde om väldigt mycket. God kaka även för de som inte "försöker äta nyttigt" - så att säga!
Choklad - Nöt - Frukt - Kakor ca 80st!
3 dl Fullkornsdinkelmjöl
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Salt
3 st Ägg
200 g Mjukt Smör
2 dl Råsocker
1/2 dl Flytande Honung
1 tsk Vaniljpulver
2,5 dl Havregryn
4 dl Fiberhavregryn
1 dl Grovhackad 70% Choklad
1 dl Tranbär
1/2 dl Grovhackade torkade Aprikoser
2 dl Kokos
1 dl Grovhackade Hasselnötter
1 dl Grovhackade Mandlar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda fullkornsdinkelmjöl, salt och bikarbonat i en skål.
- Vispa äggen lätt med elvisp.
- Tillsätt råsocker, honung, vaniljpulver och smör i äggen.
- Rör ner Havregryn och fiberhavregryn i äggsmeten.
- Blanda ner nötter, choklad, frukt och bär i smeten.
- Rör ner mjölblandningen.
- Jag hade inget bakplåtspapper hemma så smorde en plåt med olivolja och lade direkt där på. Mina blev JÄTTESTORA, så om man vill ha en "normalstor" kaka rekommenderar jag att kleta ut dem i storleken av en 5 krona ungefär.
- Släng in dem i ugnen i ca 10 min, men håll koll, för är inte riktigt säker på tiden!
- Ta ut och låt svalna på plåten.
Tips: Släng in i frysen och ta fram när sötsuget blir FÖR jobbigt!
Carolin
Eftersnack: Ska prova nästa gång att skära ner ytterligare lite på sockret, ca 1/2 dl, honungen ger väldigt mycket sötma. Ska även ta bort ca 1dl dinkelfullkornsmjöl och kolla hur det blir. Det blir bara nyttigare och nyttigare!
Resultat: Jag skar ner på sockret ca 1dl istället för 1/2 som jag skrev tidigare samt tog bort 2dl dinkelfullkornsmjöl och använde bara fiberhavregryn. Gjorde en halv sats och hade i 2 ägg. Får se hur det blev, kakorna är i ugnen! Smeten höll inte ihop lika bra, antagligen för att jag skar ner så mycket på mjölet och det blev endast 21 kakor, alltså drygt 40 st på en hel sats. Men det gick ändå hyggligt att forma dem så om detta blir bra är det ju toppen! mycket mindre socker, mindre mjöl, mer fibrer!
