Stekt lax med blomkålsmos, pestosås och svarta trumpetsvampar
O.M.G - SÅ gott! LCHF eller ej, detta måste provas!! Det kommer garanterat att göras igen, då blir det även en bild på denna fantastiska måltid. MUMS
Stekt lax med blomkålsmos, pestosås och svarta trumpetsvampar 1 portion
Du behöver:
1 Laxfilé (Jag hade en fryst sådan)
smör
Sås:
Grädde
Pesto
vitlök
svarta trumpetsvampar (kan uteslutas)
Mos:
1/3 blomkålshuvud ca
grädde
smör
- Koka Blomkålsbuketter mjuka.
- Stek Laxen i rikligt med smör. När den är klar lägger du den åt sidan och vevar ner grädde i pannan med smör (ta så mycket grädde som du vill ha sås).
- Tillsätt en klick basilikapesto efter smak.
- Blöt upp lite svarta trumpeter i vatten, häll av och ös ner i såsen. låt stå en liten stund.
- När blomkålen är klar, mixa den då med en stavmixer, tillsätt grädde, smör och kryddor (jag hade i salt, peppar och lite muskotnöt). För ett bitigare mos använd elvispen.
Carro