Morotssoppa med Räkor
Idag ska jag åka iväg vid 16:00 så förbereder och äter en tidig middag, den här soppan är så god och så enkel att göra! Gör den ofta. Vill man kan man äta soppan bara som den är, skära lax i bitar och ha i soppan, toppa med knaperstekt bacon eller ha i färsk persilja, m.m. Den går att variera i all oändlighet! Idag äter jag den med ett hembakt gott bröd, recept på brödet kommer upp. Gör den!
Grundrecept Morotssoppa med Räkor 2 portioner
ca 200g Skalade och hackade morötter (ungefär två "normalstora" morötter)
1/2 Gul lök i klyftor
1 hackad Vitlök
1 Grönsaksbujong tärning
1 tsk Grädde, creme fraich, gräddfil eller vad som finns i kylen
salt
6 dl Vatten
Finns det nån potatis kvar från igår eller några andra rotfrukter så kör ner det med. Sedan hade jag även på..
..1-2 nävar Räkor
..lite Tabasco (gillar att hjälpa förbränningen med lite starkt!)
..lite Rostade solrosfrön och oregano på toppen.
- Koka allt utom salt och grädde i 6dl vatten tills det blir mjukt.
- Häll av buljongen i en bunke.
- Mixa blandningen med en stavmixer, häll tillbaka buljongen i morötterna till önskad tjocklek.
- Tillsätt salt och grädde, mixa.
- Tillsätt räkor och låt småputtra på spisen en stund.
- Häll upp i skål och toppa med lite oregano eller någon färsk krydda så blir det extra tjusigt!
Tillbehör: Något hälsobröd med smör el. vitlökssmör. Mumma!
Carolin
