Kavring till Morotssoppan
Det här brödet är en favorit hos mig, den är lätt att göra, är hyfsat nyttig, behöver inte jäsa och är jättegott och så blir den fin också! Bra gå-bort-gåva. Receptet är taget rakt av från "Hälsokokboken". 1-2 skivor fungerar bra som mellanmål eller frukost också med lite skinka och sallad på!
Kavring med solrosfrön 1 limpa
4 dl Filmjölk
3/4 dl Mörk sirap
1 msk Brödkryddor
1/2 msk Bikarbonat
1/2 tsk Salt
3/4 dl Solrosfrön (Jag brukar ha i lite mer, ca 1 dl)
6 dl Rågsikt
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en bakform på 1,5 liter.
- Blanda alla ingredienser och platta ut den jämnt så gott det går i formen (den är kletig).
- Strö över lite råsikt på limpan och grädda i ugnen i ca 1 timme.
Jag brukar skära den i skivor och frysa in så det lätt går att bara ta en skiva då och då!
Carolin
